Новини

Нашого цвіту - по всьому світу.

    

    Знайомтесь – Діана Дрига (Пихтіна), випускниця коледжу 2007 року за спеціальністю «Дизайн», зараз -  магістр образотворчого мистецтва.  Діана  отримала  магістерську освіту у Полтавському  національному педагогічному  університеті  імені В.Г. Короленка. Вона-випускниця кафедри образотворчого мистецтва.

    Діана працює викладачем образотворчого мистецтва в Оржицькій дитячій мистецькій школі імені Діани Петриненко. Вона творча, своєрідна, допитлива, закохана в образотворче мистецтво та свою професію людина. Як творчий викладач, Діана займається образотворенням. Вона має 6 персональних виставок. Є учасницею всеукраїнської виставки «Лубенська художня весна-21». Учні Діани є постійними учасниками виставок дитячого малюнка та переможцями творчих конкурсів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

   Діана працює з різними матеріалами, опановує нові техніки. Представляємо Вам роботи Діани Дриги, виконані олійними пастелями. «Хотілося малювати постійно…Пам’ятаю знайомство з олійними пастелями. Припало якраз на перші дні війни. Мабуть, тоді всі відчували шок, дикий страх і те, що неможливо пояснити, коли щосекунди знищують твою країну, землю, на якій ти зробила перші кроки. Хотілося весь час мовчати, бо слів неможливо було знайти. Сонячна тепла весна суперечила звірствам, що відбувалися за якихось півтори сотні кілометрів. І не хотілося вірити, лише ходила стежками села, болота, лісу. Дивилася на все як востаннє, бо завтра вже може не бути хатини, сусіда, тебе, …і твого дому. Але поверталися птахи, і це вселяло віру, що ми все подолаємо, А поки що я можу тільки малювати все те, що бачу довкола. І ніколи не забуду свого першого етюду олійними пастелями, виконаного на другий день війни. То була вечірня вуличка залита сонцем (у нас її називають Деркачівщиною). В той час, ще лютневий день, було по-весняному тепло. А я малювала і молилася за мир, за дітей, за день, в якому ми живемо. Потім ще десятки етюдів, немов щоденних станів природи, душі. Сама дивувалася, як багато вдається сказати «кольоровою крейдою»! Малюнок пастелями інколи виглядає кумедно. Кольорові штрихи стрибають по аркушу мов коники. Для мене важливо спіймати динаміку, передати штрихами життя речей. А оксамитова структура олійних пастелей дозволяє передати різні відтінки кольору, об’ємність. Перебуваючи у творчому процесі, я ніколи не знаю з чого він розпочнеться і чим закінчиться. Та якщо тобі хочеться повісити створений етюд на стіну, значить він вдалий! 22.09.22».

   Коледж пишається своєю випускницею та запрошує Вас отримати задоволення від перегляду творчих робіт Діани «Мої враження».