Новини

Нашого цвіту - по всьому світу.

    

 

      Випускниця 2013 року Марина Іванець (Артеменко) нещодавно надіслала такого листа:

    «Відколи себе пам’ятаю, я завжди малювала. Світ кольорів заворожує мене. Мистецтво - це невід’ємна частина мого життя, спосіб спілкування. Чим в майбутньому хочу займатись, присвятити своє життя, я вирішила ще в дитинстві.

    Мене оточували і оточують люди, які підтримують та вірять в мої сили. Моя сім’я, класний керівник в школі, всі вони допомагали здійснювати творчі успіхи в шкільні роки: брати участь в конкурсах, створювати першу в житті виставку.

    Коли розпочала навчання в Черкаському художньо-технічному коледжі, то була в захваті. Познайомилась з справжніми майстрами своєї справи! Педагоги горіли бажанням передати своє вміння нам, розгубленим студентам. Я зрозуміла, що потрібно багато вчитись, щоб навчитись науці мистецтва. Вдячна кожному педагогу, який навчав та виховував мене, щоб я змогла стати такою , якою є на даний час.

    Після закінчення коледжу вибір професії був очевидний, я прагнула і далі творити. Пішла працювати керівником гуртка в Центр дитячої та юнацької творчості міста Черкаси. Робота з дітками приносила мені задоволення. На роботі познайомилась з талановитими митцями, і разом ми створили виставку «Мрії здійснюються» яка пройшла в Черкаському обласному художньому музеї.

    Згодом я переїхала до Києва. В новому місті не стояло питання чим я хочу займатись. Розпочала педагогічну діяльність в приватних  школах, студіях, дитячому садочку. Але хотіла чогось більшого, тому разом з подругою заснували свою студію «Арт Мандаринка» для дорослих та дітей.

    Все було добре ... Та війна внесла свої корективи в наше життя. Тепер я проживаю у Берліні, тож ставлю перед собою нові цілі. Теми моїх робіт які горіли любов’ю до життя, змінились на страшні реалії нашого сьогодення. Вірю, що мистецтво - це сила, це зброя, якою володіє художник. Тому зараз я в процесі створення серії картин «Нескорені». В цій серії представлене моє бачення того, що відбувається в Україні. Вірю, що все буде добре…»

    Пишаємося талановитими випускниками. Дякуємо Марині за лист та бажаємо доброї долі, творчого горіння, реалізації усіх життєвих планів. Мистецький фронт тримає оборону. Ми переможемо! Слава Україні!