Новини

Привітання з Днем Конституції!

  

  Дорогі колеги, студенти, шановні батьки!

 

  Щиро вітаю всіх вас із Днем Конституції – одним із визначальних свят Української держави.
  У світі українську Конституцію назвали найдемократичнішою, адже вона проголосила, що держава обрала власний шлях для розвитку, і визначила: головною у цій державі є людина. Її прагнення, її інтереси, її цінності. І її шлях до свободи.  
  Найважливіша роль української Конституції – об’єднавча. Документ, який  з’явився на світ у результаті тривалого суспільного діалогу, показав, що наші громадяни вміють бути разом, знаходити непрості компроміси, об’єднуватися – заради досягнення спільної мети і спільного державотворчого інтересу.
 Наш Основний Закон гарантує захист кожному громадянину. Наполягаючи при цьому на людиноцентричних, гуманістичних цінностях. І як показали останні події вітчизняної історії, громадяни України також готові ставати на захист нашого конституційного ладу, нашої спільної історії і нашого майбутнього.
 Наша держава і її громадяни разом обрали для себе головний принцип розвитку – «людина понад усе». І це не просто гасло, це – наш світоглядний вибір. Саме тому, одним із головних пунктів української Конституції є право на гідність. «Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю»,  – йдеться у тексті Основного Закону. 
 Нехай же в день національного свята – Дня Конституції – в кожного з нас  міцніє почуття гордості за свою країну, за її Головний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й щасливе життя у власній державі.  Україна розпочинається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку кожної людини, де панували б гуманізм, демократія, право, закон і справедливість – все те, що декларує і гарантує нам Основний Закон країни.
 Бажаю вам взаєморозуміння, достатку, благополуччя, спокою та миру. Нехай конституційні принципи щодалі більше реалізуються у нашому сьогоденні.

 

З Днем Конституції! Зі святом вас!

 

З повагою,

директор коледжу                                                    Микола СЕРВАТИНСЬКИЙ