Новини

ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

  

Шановні викладачі та студенти!

 

   День 22 січня з 1919 року є й залишається всенародним святом волевиявлення українців на проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Його вплив на розвиток національно-політичних процесів в Україні неможливо переоцінити – він сформував підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України, утвердження її національної ідеї.
  Нехай зміцнюється добробут нинішніх і прийдешніх поколінь, а соборність українських душ, сповнюючись із цілющих джерел батьківських родинних традицій і національної культури, у своєму єднанні міцно тримається на вдячній пам’яті про незліченні жертви, протягом віків покладені нашим народом на вівтар свободи і незалежності, стверджує самовідчуття українських громадян, як єдиної нації.
   Щиро вітаю всіх з цим надзвичайно важливим для нашої країни святом, з Днем Соборності України!

 

Директор коледжу                                                      Микола Серватинський

 

  У Черкаському художньо-технічному коледжі 22 січня кураторами груп було проведено дистанційні тематичні виховні години та спільний перегляд і обговорення фільмів, щодо подій пам’ятного дня цієї дати «Разом з власної волі з 1919 року!», «Злука. День Соборності України» (з циклу Перемоги України). Також студентами груп були створені фотоколажі на тему «Єднання сили й духу народу».