Новини

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

 

   27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Студенти коледжу взяли активну участь у дійстві та провели «круглий стіл» на тему: «Сказати хочу стільки та мовчу… Я в пам’яті запалюю свічу». Вони згадали про страшні події на Галичині у таборах і гетто Тернополя, Дрогобича, Борислава, Сколе, Стрия і Кам’янець-Подільського, Бабиного Яру, де жертвами Голокосту стали понад 1,5 млн. осіб. Наприкінці заходу студенти запалили свічу пам’яті на знак вшанування постраждалих під час Голокосту.

  Студенти коледжу провели «круглий стіл» на тему: «Сказати хочу стільки та мовчу… Я в пам’яті запалюю свічу». Вони згадали про страшні події на Галичині у таборах і гетто Тернополя, Дрогобича, Борислава, Сколе, Стрия і Кам’янець-Подільського, Бабиного Яру, де жертвами Голокосту стали понад 1,5 млн. осіб. Наприкінці заходу студенти запалили свічу пам’яті на знак вшанування постраждалих під час Голокосту.

  «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…», так говориться у Резолюції Генеральної Асамблеї ООН № 60/7 2005 року.