Новини

Мужність та відвага крізь покоління


    «Мужність та відвага крізь покоління»

   З нагоди 75-ої річниці визволення України, в стінах Черкаського художньо-технічного коледжу відбувся виховний захід на тему «Мужність та відвага крізь покоління». У ці останні дні жовтня 1944 року міста і села України були остаточно звільнені від німецько-фашистських загарбників. Пам’ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе й нині. Саме 28 жовтня 1944 року завершилося визволення Українських земель від фашистського поневолення.

  Нашим студентам випала честь привітати черкащанку, ветерана Другої Світової Війни, Луговську Степаниду Антонівну, яка у воєнні роки врятувала сотні життів. На потязі під номером 73 з червоним хрестом пройшла Німеччину, Чехословаччину, а закінчила війну в Австрії у званні лейтенанта медичної служби. В цьому році героїчній жінці виповнилось 99 років.

  За роки Незалежності Україна, на щастя, не знала війни. Наш народ пишався тим, що у складні 90-ті Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ми з вами не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною, тепер же мирне небо на Сході України опалене полум’ям війни. На виховний захід, з метою підняття патріотичного духу серед молоді, завітали голова Черкаської Спілки учасників АТО, Колісник Олексій Миколайович та його побратим по службі Клименко Ігор Сергійович, які в теплій атмосфері поспілкувались зі студентами та викладачами. Керівництво коледжу в знак подяки подарували гостям пам’ятні подарунки – ікони, виготовлені студентами власноруч.

  Студенти, ви – майбутнє України. Ми – єдина країна! Ми прагнемо одного – спокою, миру та чистого блакитного неба над головою.