Новини

Творча зустріч студентської молоді з учнями шкіл м. Черкаси

  

     На передодні Великодня, в бібліотеці-філії № 2 для дітей ЧМЦБС відбулася творча зустріч студентів Черкаського художньо-технічного коледжу Тетяни Зіновської та Каріни Цьопи з учнями шкіл Південно-західного району на майстер-класі по писанкарству.

     На майстер-класі з Писанкарства були присутні: завідувач бібліотеки коледжу Людмила Король, викладач живопису і малюнку Анна Веретільник, завідувач бібліотеки-філії № 2 для дітей Лариса Осколкова, бібліотекар читального залу Ірина Ядчук.

      Викладач коледжу Анна Веретільник передала свої уміння та досвід учням та їх батькам. Показала техніку поєднання кольорів при створенні української писанки, поділилася історією створення українських оберегів, походження орнаментів.

      Діти з допомогою викладача та студентів робили писанку-оберіг для оселі, навчилися розписувати крашанки писочками, наносили стародавні орнаменти воском, фарбували крашанки.

     Досвід, отриманий на майстер-класі, без сумніву, є корисним та сприятиме: студентам – фахово зростати, а школярам – в подальшому обрати професію, а коледж допоможе в цьому!