Мова – це код нації. Мова має значення для ідентичності кожного українця зі своїм народом. Саме тому щороку в Україні відзначається День української писемності та мови, який має важливе значення для збереження та відзначення культурної спадщини та мовної самоідентифікації українського народу.
  Щороку цього дня в Черкаському художньо-технічному фаховому коледжі відбуваються заходи, присвячені вшануванню рідного слова. Щорічно студенти і викладачі коледжу долучаються до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Ця громадська ініціатива стала важливим символом об'єднання українців та підтримки рідної мови і культури, особливо в умовах розмаїття мов та впливу інших культур. Мова – це першочерговий фактор патріотичного виховання молоді.
  27 жовтня серед студентів І-ІІ курсу був проведений конкурс творчих робіт - есе. Студенти в своїх роботах відзначили важливість вивчення та популяризації рідної мови, необхідність спілкування нею в умовах гібридної інформаційної війни, яку веде проти нашої держави агресор. Єднаймося та плекаймо нашу милозвучну рідну мову!

 

Ви тут:Home Demo contents News and Events Всеукраїнський радіодиктант в ЧХТК!