День народження Т.Г. Шевченка

  

     Початок березня щороку у всіх асоціюється з шевченківськими днями – роковинами народження і смерті. Здавалося б, ми знаємо про Шевченка все: біографічні віхи, філософські погляди, вивчаємо і цитуємо твори. Його життя ніби вписано в канонічну канву. Але, виявляється, в житті поета є чимало таємниць. Він не був би Пророком і Генієм, якби все було так просто.

      У Черкаському художньо-технічному коледжі 9 березня цикловою комісією суспільних та гуманітарних дисциплін було проведено онлайн-конференцію на тему «Свіча запалена від серця (присвячена   вшануванню пам’яті Т. Г. Шевченка)»

      В рамках відеозустрічі, викладачі разом зі студентами спробували побачити в Шевченкових словах передбачення. Зараз для кожного з нас вони набувають сакрального значення: наша країна — найбільша цінність, ми готові битися за неї, бо вона — найкраща.

     Ці слова про наші національні голос і гордість, і про кров, яку проливаємо у війні.

І оживе добра слава
Слава України, 

І світ ясний, невечерній 

Тихо засіяє… 

Обніміться ж, брати мої. 

Молю вас, благаю!

         Ми сьогодні обійнялися, Тарасе. Об’єдналися так, як ніколи досі. Хтось захищає нашу свободу зі зброєю в руках, хтось веде інформаційну війну, хтось дбає про біженців, купує їм необхідні речі та їжу, створює прихистки, хтось переказує гроші та закуповує необхідне, евакуює, рятує з-під завалів, хтось дбає про своїх близьких і вже будує план відновлення. Усі важливі і потрібні. І надалі тримаймося таких загальнонаціональних обіймів, аби разом побачити нашу перемогу й відновити державу. Усе буде Україна!

Ви тут:Home News and Events День народження Т.Г. Шевченка